Чистката в Ботев започва от чужденците

Родните звезди като националите Неделев и Кристиан Димитров ще бъдат продадени, ще се залага само на българи, а бюджетът ще бъде сериозно свит

Чистката в Ботев (Пловдив) ще започне от чужденците. Почти сигурно от Нова година отборът ще остане без чужденци, съобщи Дарик радио. Това е било сведено до тима от високите етажи на управата.

В момента при “жълто-черните” има трима иностранци – Фернандо Виана, Марко Перван и Джонатан Перейра. Всички те ще бъдат освободени или продадени през зимата. Така от януари Ботев ще залага само на български футболисти.

Бюджетът ще бъде свит сериозно и няма да има пари за големи заплати на чуждестранни играчи. Почти сигурно голяма част от звездите на Ботев ще поемат към изхода. Очаква се Тодор Неделев и Кристиан Димитров да бъдат трансферирани. Не е ясна съдбата на капитана Лъчезар Балтанов и на Димитър Пиргов.

Оставането на Ферарио Спасов и щаба му също е под въпрос. Засега желанието на Феро е да продължи работата си, но всичко зависи от условията. Доскоро той беше шеф на школата. Тепърва се очакват доста новини около “канарчетата”, различни от тези за контузени, наказани и подготовка за дадения мач от първенството. Доста генерални и кардинални решения предстои да бъдат взети.

Подобни статии

Top