Чисто нови класни стаи посрещат учениците в Пловдив за новата учебна година

В 36 общински училища са извършени текущи ремонти

През летния период в 36 общински училища бяха извършени текущи ремонти, основно свързани с боядисване на класни и учителски стаи, коридори и кабинети; циклене и лакиране на паркети; освежаване на физкултурни салони и съблекални; подмяна на подови настилки; ремонт на отоплителни инсталации; ремонт на санитарни възли; подмяна на врати и др.

Със средства от резерва за нерегулярни разходи, който се заделя от средствата, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив, аварийни ремонтни дейности са извършени в училищата: ОУ „Гео Милев“, СУ „Свети Патриарх Евтимий“, ОУ „Васил Левски“, ЕГ „Пловдив“, СУ „Братя Миладинови“, ОУ „Димитър Талев“, ОбУ „Пенчо Славейков“. Дейностите са свързани с ремонт на покривите на основните сгради или на физкултурните салони или в случая на ЕГ „Пловдив“ на общежитието.

За първа година пловдивските училища реализират дейности за реконструкция на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства. От община Пловдив 13 училища получиха финансиране по Общинската образователна програма 2020-2022 година.

В седем общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през летния период – СУ „Константин Величков“, ОУ „Панайот Волов“, СУ „Симон Боливар“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „В. и Кр. Тютюнджан“, НУ „Климент Охридски“.

Основен ремонт се извършва в ОУ „Захари Стоянов“, свързан с мерки за повишаване на енергийната ефективност – саниране на сградата и смяна на осветлението.

1 2

Подобни статии

Top