Чисто нови компактор и булдозер работят на депото за строителни и битови отпадъци в Асеновград - DC news

Чисто нови компактор и булдозер работят на депото за строителни и битови отпадъци в Асеновград

Предстои старите машини да бъдат продадени

С нови машини разполага депото за строителни и битови отпадъци в Асеновград. Това каза кметът на града д-р Христо Грудев.

Общината е закупила за депото компактор и булдозер, произведени през тази година, които значително са подобрили работата му.

Компакторът е произведен във Финландия, а булдозерът – в Япония. Те са закупени, тъй като старите машини, с които е разполагала досега клетката, са били силно амортизирани.

С новия булдозер ще се избутват строителните и битови отпадъци, а компакторът, с тегло от 32 тона и зъбни колела, ще ги раздробява и уплътнява, като по този начин ще се постигне необходимата плътност, за да се предотвратят пожари. Такова е и изискването на комплексното разрешително на Депото за твърди битови отпадъци.

Новите машини са с много по-голям коефициент на производителност, което ще доведе до икономии при разходи както за гориво, така и на човешки труд.

Предстои старите машини да бъдат продадени и със средствата да бъде закупено друго полезно оборудване за сметището.

Целта е то да бъде модерно, тъй като за в бъдеще трябва да поеме още две общини – Перущица и Куклен. Те ще започнат да депонират отпадъците си там, след като депото край Цалапица затвори, поясни градоначалникът.

Подобни статии

Top