Чисто нови паяци вдигат коли от 8 до 21 часа (СНИМКИ)

Два нови паяка на стойност 450 000 лв показаха днес в Пловдив. Лизинговите вноски ще се изплащат в рамките на две години от приходите, които влизат в бюджета от дейността. 

С новата инвестиция репатриращите автомобили в града под тепетата стават общо пет. Три от паяците могат да вдигат превозни средства, тежащи до 3,3 тона.

Още от утре машините ще санкционират нарушителите по булевардите. Работното им време обхваща светлата част на денонощието, което означава, че през зимния сезон е от 8 до 18 часа, а в летните месеци – до 21 часа.

През нощта, когато не могат да се използват паяците, ще дежурят патрули на „Общинска полиция“, които ще налагат санкции с фишове, в зависимост от нарушението.

„Община Пловдив поетапно реализира своята последователна политика за подмяна на техниката във всички общински предприятия“, заяви заместник-кметът Златин Велев.

„Стремим се всички автомобили, които извършват комунални и други дейности в централна градска част, да бъдат подменени с нови, които са с най-високия екологичен клас и са с двигател ЕВРО 6. По този начин се гарантира по-чист въздух, техниката е по-надеждна, реализира се по-добра работа, независимо от метеорологичните условия“, каза още Велев.

„Приходите от репатриране на автомобили за миналата година са 360 000 лева. На ден се вдигат средно около 23-24 автомобила, а на месец са между 500-550. Приходите на месец от дейността възлизат на 29 000 лева“, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

„Репатрирането е крайна мярка, която използваме и това се случва само когато автомобили пречат – блокиран е тротоар, велоалея, пречи се на движението, на лентите в пътното платно и когато в края на работното време в „Синя зона“ не е заплатена таксата. Скоби се поставят, а фишове се налагат във всички останали нарушения, предвидени в Закона за движение по пътищата“, уточни заместник-кметът Велев.

Подобни статии

Top