Чистоплътни таксиджии и без винетки на околовръстното предлага бизнесът (ВИДЕО)

8 предложения за отпушване на трафика предлага „Бизнесът за Пловдив“

Чистоплътни таксиджии, чисти таксита, без винетки на околовръстното и премахване на жп-линията от Централна гара до Филипово предлага Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ на управляващите. Това са само част от осемте мерки, които са включени в доклад на сдружението, предложен на обществено обсъждане в зала „Съединение“ снощи. Докладът ще бъде предаден на кмета Иван Тотев с надеждата той и управляващата партия като цяло, да се вслушат в идеите на бизнеса за отпушване и облекчаване на транспорта в града.

Общественото обсъждане, организирано от сдружението, бе доста слабо посетено. На него присъстваха не повече от 15-на души, сред които журналисти, няколко експерти в областта на транспорта, превозвачи и трима-четирима граждани. Представители на общината нямаше. „Сигурно защото на предишно обсъждане беше зам.-кметът по транспорта Златин Велев и вероятно се е притеснил, че ще му се наложи да отговаря“, коментира председателят на сдружението Любозар Фратев.

В самото начало той даде думата на изпълнителния директор на „Бизнесът за Пловдив“ Ангел Стоев, който пък представи доклада с мерки за облекчаване на трафика. Да се премахне жп-връзката между Централна гара и гара Филипово и влаковете за Карлово да тръгват от северната гара, бе първото предложение залегнало в доклада. Така можело да се направи нов голям булевард, който да свързва южната със северната част на Пловдив през Железния мост.

Да се премахнат винетките по околовръстното и да се пусне градски транспорт там, бе второто предложение. Освен това в разработката се предлагат две кръгови кръстовища – на бул. „Васил Априлов“ и „Шести септември“ и на „Васил Априлов“ и „Свобода“.

Предлага се 19 кръстовища със светофари да имат свободен десен завой  само с жълта мигаща светлина, а също еднопосочно движение във вътрешнокварталните улици. Бизнесът смята също, че градската управа трябва да се срещне с ръководството на Пътна полиция, за да се обсъдят и вземат мерки за ограничаване на големите задръствания. Това можело да стане като се върнат регулировчиците.

1 2 3

Подобни статии

Top