Читалище в Асеновград отбеляза 25-годишен юбилей - DC news

Читалище в Асеновград отбеляза 25-годишен юбилей

Юбилеят бе отбелязан с богата програма

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ посрещна гостите на НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски” по повод 25 годишния юбилей.

Читалището отбеляза своя юбилей с празнична програма и музикална изненада за гостите. Председателят на настоятелството г-н Пламен Мегленчев поздрави присъстващите и раздаде грамоти на изявените през годините читалищни дейци.

От името на кмета д-р Грудев, директорът на дирекция Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество – г-жа Живка Георгиева поднесе поздравителен адрес, букет цветя, плакет и грамота за всички читалищни дейци.

От своя страна читалището връчи на община Асеновград благодарствена грамота за подкрепата и успешното сътрудничество през годините и плакет.

Ето какво се казва в поздравителния адрес на кмета д-р Христо Грудев:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

и читалищните дейци

от НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски – 1997 г.“

гр. Асеновград

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

Приемете чистосърдечния ми поздрав по повод годишнината от създаването на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски – 1997 г.“!

Аз, като кмет и жител на община Асеновград, съм благодарен, че Вашият екип е отдаден и устремен по пътя си към развитието на културния живот в града. Преди четвърт век това читалище се превръща в уютен дом на културния живот в града. Днес, 25 години по-късно, водени от желанието за съхранение на народните традиции и сплотеност на хората, в стремежа си към прогрес, Вие продължавате тази мисия с още по-голяма вяра.

Ценя това, че през всички тези години читалището поддържа огъня на знанието. Обогатява духовния и културен живот на Асеновград. Съхранява и развива българските традиции и обичаи. Благодарение на настоящото ръководство и положените усилия в това културно средище сега кипи живот.

Пожелавам на всички Вас много здраве, късмет и със същия ентусиазъм да постигате целите си. Продължавайте да ни дарявате с това, което ни е най-нужно именно днес – любов към Родината и родното. И знайте, че в мое лице, като кмет на община Асеновград, винаги ще имате подкрепата ми, както досега.

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Подобни статии

Top