Читалище „Родолюбие” в Асеновград организира конкурс за изработка на мартеници

Инициативата има благородна цел, тъй като изделията ще бъдат включени в изложба –базар

Средствата ще бъдат предоставени като дарение на Общинската организация на БЧК

Конкурс за иновативна и автентична мартеница, кукла, пано или накит, или колаж под мотото „Бъди здрав с Пижо и Пенда“ организира НЧ „Родолюбие” в Асеновград.

В  него могат да участват деца и ученици от училищата и детските градини в общината, читалища, извънучилищни звена и неправителствени организации. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – до 7 години, от първи до четвърти клас, 5-7 клас и 8-12 клас.

Инициативата има благородна цел, тъй като изделията ще бъдат включени в изложба –базар. Събраните средства ще бъдат дарени на общинската организация на БЧК, за да достигнат до хора и семейства в нужда.

Конкурсът има за цел да провокира интерес сред децата на Асеновградска община, да се запознаят с красотата и символиката на мартениците, да формира у тях творчески и естетическо мислене.

Критериите за оценка ще са оригиналност и техника на изпълнеие, достоверност и автентичност.

Конкурсът стартира днес, а готовите изделия трябва да бъдат занесени в НЧ „Родолюбие – 1873” или  изпратени на адреса на читалището  на ул. „Николай Хайтов”в Асеновград.

Крайният срок е  17:00 часа на 22 февруари.

Победителите в трите категории ще бъдат определени от тричленно жури, като за призьорите ще има индивидуални предметни награди за I, II, III място.

Всички участници ще получат грамоти.

Подобни статии

Top