Читалището на Червен спечели проект и чака нови книги

100 ще са новите заглавия

Читалище „Христо Ботев“ в село Червен в спечелило проект за обновяване на книжния фонд по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ към Министерството на културата. Проектът е на стойност 1089.44 лева, 10% от която е собствено финансиране. Това разказа секретарят на читалището Величка Атанасова, съобщава Радио „Фокус“.

„Включени са общо 100 заглавия от 10 различни издателства. 29 от тях са на български, а 71 заглавия са на чужди автори. Сред чуждите автори са Камелия Кучер, Дан Браун, Даниел Стийл, Елиф Шафак и Никълъс Спаркс, а сред българските – Божана Апостолова, Венета Райкова и Ивинела Самуилова. Вече имаме подписан договор с Министерството на културата и очакваме да ни преведат средствата, за да продължим изпълнението на проекта“, каза Атанасова. По думите й не за първи път екипът на читалището кандидатства с проекти за обновяване на книжния фонд. „Имаме спечелени проекти както по същото направление, така и по други към министерството“, подчерта тя.

Величка Атанасова добави, че Министерството на културата е обявило и втора сесия на програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, срокът за подаване на документите до 11 ноември. „Читалището подаде проект и по тази конкурсна сесия и отново очаква одобрение. Параметрите на проекта са близки до първия – стойност 1052.27 лв., като 10% от стойността ще бъдат осигурени от читалището при одобрение на проекта. Той отново включва 100 заглавия от 10 издателства, като този път 38 са от български, а 62 заглавия – от чужди автори“, допълни Атанасова.

Подобни статии

Top