Читалището в „Тракия“ отбеляза Европейския ден на морето

Инициативата е на Европейската комисия

Повече от 20 деца се събраха в откритото пространство на читалище „Тракия – Пловдив – 2008“, за да отбележат Европейския ден на морето – инициатива на Европейската комисия.

Проектът, озаглавен  „Море, събрано в шепи” имаше  за цел по забавен начин да накара децата да помислят повече за опазване на моретата и популацията в тях.

Празникът с учениците от СУ „Братя Миладинови” започна със забавна беседа за морето и неговото опазване, проведена от представители на „Зелени Балкани”, които бяха поканени от организаторите на събитието. Децата научиха колко вида делфини има в Черно море и какво е да си морски изследовател от яхта, от самолет или просто от брега на морето.

И най-забавната част –  уъркшоп на открито.

Децата имаха възможността да си направят „море“ от пластилин, „морски“ диадеми и други украшения, някои редиха пъзел с делфини, докато други правиха декорации от пясък и мидички… Експонирахме и цяла изложба от рисунки с водни боички в градината на читалището, които учениците сами рисуваха, разбира се на морска тематика. А с последни сили, изчистихме „морето“ с въдици с магнити.

1 2

Подобни статии

Top