„Читател на годината“ в Асеновград стана 11-годишната Михаела Илиева - DC news

„Читател на годината“ в Асеновград стана 11-годишната Михаела Илиева

Тя е прочела над 200 книги за една година

Призът „Читател на годината“ на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград си спечели 11-годишната Михаела Илиева. Младата госпожица е прочела 209 книги. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград.

Победителката сподели, че библиотеката й харесва и, че книгите са прозорец към света. Михаела каза, че четенето й обогатява езиковия речник и подпомага за подобряване начинът й на изразяване. Любимата книга на момичето е от поредицата „Ема“.

На II място се класира Йорданка Михайлова. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград. Третата позиция зае Елица Кемилова от VI клас на същото учебно заведение. Бронзовата медалистка от днес е била първенец в четенето на книги за 2020 г. Марияна Парталова бе удостоена с приз „Най-възрастен читател на годината“.

Жената е на 57 г. и е от Бургас. По образование е учител. В свободното си време посещава Асеновград и се отдава на четенето ма книги от асеновградската библиотека. Връчена бе и награда за „Най-любознателен читател“. Призът е предназначен за деца, които все още не са ученици, но заедно със своите родители често посещават Градската библиотека.

Наградата получи Мария Мирчева. След приключване на награждаването, всички присъстващи разгледаха залата, посветена на художника Коста Форев.

 

Подобни статии

Top