Читателка: Рейсове не спазват маршрута си, пропускат спирки

Една от улиците, по които трябва да минават автобусите, била тясна

Рейсове не спазват маршрута си и не минават през спирката на Семинарията, сигнализира в редакцията на DCNEWS възмутена читателка.

Росица Петрова разказа, че вчера пътувала в автобус №6 през бул. „Марица-юг“ и трябвало да слезе на спирката на Семинарията на бул. „6-ти септември“. Автобусът обаче не завил по ул. “Никола Войводов“, за да продължи по обичайния си маршрут и да спре на спирката срещу площад „Шахбазян“, а продължил директно към Водната палата. Оттам завил на кръговото, минал през кръстовището на Чифте баня и спрял едва на следващата спирка на пл. „Съединение“.

„Пред нашия автобус имаше и друг, с номер 22, който мина по същия маршрут. Когато попитах шофьора защо не завива към „6-ти септември“, той ми се развика и каза, че не можел да завие по пресечката към булеварда, защото била много тясна, имало клони и щели да му счупят стъклата„, обясни Петрова.

DCNEWS направи запитване до Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Оттам обясниха, че имат информация за такъв проблем, но само при автобусите на „Хеброс бус“. От фирмата се оплакали, че ул. „Никола Войводов“ е тясна, по нея има паркирани автомобили и много дървета с нависнали клони. Затова шофьорите на рейсовете не искали да преминават оттам, тъй като автобусите били големи и им било тясно.

От общинското предприятие са предприели мерки да бъдат поставени знаци за забранено паркиране на улицата. Служители на ОП „Градини и паркове“ пък ще отстранят клоните на дърветата, които пречат на рейсовете. Целта е всички автобуси да се движат по указания маршрут, посочиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Припомняме, че промяната на маршрута на осем от автобусите в градския транспорт на Пловдив се наложи заради ремонта на бул. „6-ти септември“ в участъка от кръстовището на бул. „Източен“ до това с ул. „Никола Войводов“. Ремонтът на северното платно на булеварда ще продължи до края на октомври.

Затварят ключов булевард, 8 автобуса с променен маршрут

Подобни статии

Top