ЧРД на легендата Костадин Костадинов! - DC news

ЧРД на легендата Костадин Костадинов!

Бързоногото и технично крило игра в България единствено за любимия си Ботев

Личен празник днес отбелязва един от най-изявените футболисти на Ботев (Пловдив) за всички времена – легендарното крило Костадин Костадинов.

Роден на 25 юни 1959 година в Пловдив, той носи жълто-черния екип от съвсем ранна възраст, като през 1973 година е републикански шампион с детския тим, а три години по-късно национален първенец и с отбора-старша възраст. Влиза в мъжката формация още през 1975 година и остава в нея (с две изключения) до 1992-а.

С Ботев (през по-голямата част от неговата кариера отборът се нарича Тракия) е носител на Купата на Съветската армия, вицешампион, четири пъти се окичва с бронзов медал, два пъти печели Купата на България. През 1987/1988 играе за португалския Спортинг (Брага), през 1989/1990 – за гръцкия Докса (Драма).

Редовен участник в националния отбор на България. Между 1979 и 1986 година записва близо 50 участия, част е от от селекцията на Иван Вуцов, участвала на световното първенство в Мексико през 1986 година.

Заслужил майстор на спорта, два пъти е избиран за Футболист номер 1 на Пловдив. Играта му се отличава с чудесна техника, гарнирани с прецизни центрирания и завидна тактическа зрялост.

Подобни статии

Top