ЧРД на Станимира Петрова!

Пожелания за нови успехи и контузиите да я заобикалят заваляха днес върху великата шампионка от Асеновград

Световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова празнува днес рождения си ден. Но и навръх празника си асеновградчанката не пропуска тренировка. В момента тя е на лагер в София, а днес зарадва и малките боксьори на турнира в столичната зала „Локомотив“. Вчера пък участва в награждаването на най-добрите спортисти за годината в бойните спортове.

Заради ангажиментите си в София Станимира не можа да присъства на боксовата гала-вечер в Пловдив, на която Тервел Пулев победи Дешон Уебстър и спечели интернационалната титла на WBA в полутежка категория.

Тази година Станимира Петрова бе ощетена на Световното първенство по бокс в Индия. Реферите дадоха победата на осминафиналите на представителката на домакините Соня с 3:2 гласа. Треньорът й Петър Лесов бурно изрази недоволството си, след което организаторите отнеха акредитациите на него и на състезателката му.

На турнира за купа „Странджа“ обаче Станимира бе най-добра при жените и заслужено вдигна ценния трофей за трети път.

На международния турнир в Ботевград тя отново бе най-добра и за трети път спечели купа „Балкан“.

На Европейските игри в Минск тя отново показа класата си и донесе злато за България, като вече стана традиция да бъде и знаменосец на нашата делегация.

Последва Европейското първенство в Мадрид, в което българката извоюва бронзов медал. Тя участва и на Световните военни игри в Китай заедно с Даниел Асенов. Заедно с него Станимира участва и във филма „Агресия“.

Подобни статии

Top