ЧРД на великата асеновградчанка Станимира Петрова!

Световната и двукратна европейска шампионка по бокс се надява да сбъдне олимпийската си мечта през 2021 година

Световната и двукратна европейска шампионка по бокс и почетен гражданин на Асеновград Станимира Петрова празнува рожден ден днес. Асеновградчанката продължава да получава поздрави и най-добри пожелания от роднини, близки, приятели и от цялото българско боксово семейство.

Лично президентът на БФБокс Красимир Инински изпрати две общи снимки с многократката републиканска шампионка и с пожеланиято: „Бъди здрава и много успешна“, гарнирано с четирилистна детелина.

Станимира Петрова започва да тренира и да се състезава като таекуондистка през 1998 година. За 15 години тренировки има много успехи на национални и международни първенства, световна и европейска титла.

През 2012 година е приета да учи в Националната спортна академия в София. Там започва с бокс като избираем допълнителен предмет. След недълги тренировки, се оказва, че показва изключителен талант в бокса. За показаните успехи допринасят петнадесетгодишните и занимания с таекуондо и вече придобитата солидна физическа подготвка. От това време неин треньор е легендарният бивш боксьор Александър Христов.

От няколко години тя се готви под ръководството на друга легенда и олимпийски шампион Петър Лесов.

Мечтата на Станимира Петрова е именно олимпийското злато, с което да увенчае усилията си на боксовия ринг. Зад гърба си тя вече има едно участие на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година.

Иначе състезателката съчетава в себе си много други качества, освен тези на истинския боец. Тя е невероятно музикална, пее и танцува изключително успешно. Освен това притежава и кулинарни умения, на които могат да завидят много от най-добрите шеф-готвачи. Изявява се успешно и като влогър в социалните мрежи с много репортажи, интервюта и интересни журналистически материали от света на спорта.

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    Да, сте жива ,здрава и щастлива!Много сбъднати мечти и спортни успехи!

Top