ЧСИ-та помагат на община Асеновград срещу нередовни собственици на гаражи

Длъжниците са над 100 и са предупредени с писма

Частни съдебни изпълнители започват да събират таксите от нередовните платци – собственици на метални гаражи в Община Асеновград. Принудителното вземане на данъците касае асеновградчани, които не са плащали задълженията си към Общинска администрация месеци. Длъжниците са над 100 и са предупредени с писма, обявиха от градската управа.

73 000 лева е сумата, която дължат на Общината за наем на гаражи всички неплатили до момента. „Заради неизрядните данъкоплатци, общинският бюджет е ощетен с около 30 000 лева“, заяви заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.

От администрацията дават 14-дневен срок за доброволно  заплащане на дължимото, след това недобросъвестните собственици на метални гаражни кклетки ще бъдат докладвани на частен съдебен изпълнител.

„По законен съдебен ред Общината ще започне да събира средствата в бюджета“, коментира Димитров. Той уточни, че крайният срок на плащане на наемите за разрешителни за ползване на леки гаражни клетки е 1 март.

Голям е броят и на постъпилите в Общината молби от граждани за ползване на свободни гаражни клетки и терени за паркиране. Затова до началото на следващия месец могат да се подават заявление за подновяване на разрешението за поставяне на леката конструкция. При неподновяване на разрешителните, гаражните клетки с изтекъл срок на разрешението  ще бъдат премахнати, като разходите  ще са за сметка на собственика на гаражната клетка.

Подобни статии

Top