Чудесата на Индонезия пристигат в Пловдив

Официалното откриване на изложбата ще се проведе  от 17.00 ч.

Фотоизложба „Чудесата на Индонезия“ ще бъде открита днес в Цар Симеоновата градина, до фонтан „Деметра“. Тя е част от поредица от събития по повод навършването на 65 години дипломатически отношения между България и Индонезия.

Фотоизложбата от най-големият архипелаг на Земята се организира от посолството на Индонезия в София. Тя представя елементи от културата, бита и природата на Индонезия, чрез уникални фотографии от различни острови в екзотичната държава: Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и други.

Фотосите ще бъдат на разположение за свободно разглеждане от пловдивчани и гости на града в Цар Симеоновата градинката до 30-ти май 2021 г.

Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 17 май 2021 г. от 17.00 ч., съпътствано с традиционен индонезийски танц, изпълнен от групата по индонезийски танци към Посолството на Индонезия – „Очарователните Рози на Архипелага“.

Изложбата е част от поредица от събития, които посолството планува из цялата страна по повод 65 години дипломатически отношение между България и Индонезия, които се навършват тази година.

Събитието се осъществява в партньорство с община Пловдив, както и Министерството на туризма на Република Индонезия.

Подобни статии

Top