Чудотворната икона на Св. Богородица в Бачковския манастир сътвори поредно чудо - DC news

Чудотворната икона на Св. Богородица в Бачковския манастир сътвори поредно чудо

Ето какво разказаха от Светата обител

Чудотворната икона на Св. Богородица в Бачковския манастир е помогнала на множество хора да изцелят болките си. За поредно чудо съобщиха от Светата обител в навечерието на Успение Богородично – храмовият празник на манастира. Ето какво пишат на фейсбук страницата си от обителта:

„В навечерието на патронния празник на манастира – Успение на Пресвета Богородица, имахме радостта да научим за нов случай на спасителна помощ оказана от Св. Богородица посредством чудотворния й образ в Бачковския манастир.

Разказано от К.

През месец март 2019г. бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и опасност за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са добри. След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица, поставена на стената на средния корпус на манастира и хора, които отиват и и́ поставят цветя, и тя заедно с първородния и́ син също поставят цветя и се помолват пред иконата. К. носи със себе си малка иконка на същия чудотворен образ и и́ се моли през цялото време в болницата.
След няколко дни кървенето напълно спира и в деветия месец ражда живо и здраво момиченце много леко въпреки очакванията на лекарите, които и предлагат да си определи дата за секциум, както се е наложило да роди първото си дете.
К. сподели и интересен момент от избора на име на бъдещето дете. Още по време на бременността имат разногласия със съпруга си за името на детето. Една нощ сънува сън в който се карат люто с мъжа и́ за името на детето, а детето е до тях в люлката, то се обръща към тях и казва: „Ама защо се карате, аз се казвам Яна!”
На Яна и́ е обещана среща с Чудотворната икона, станала нейна покровителка и приемане на свето кръщение в Бачковския манастир!“

Подобни статии

Top