CineLibre гостува в Lucky Дом на киното

Ой, къде изчезна Ной!

От 2 до 11 ноември в София, Пловдив и Варна ще се проведе първият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri 2015. В дните на фестивала ще се прожектират 14 филма, образци на най-добрите екранизации на книги.

На 10 от прожекциите пък публиката ще има удоволствието да се включи в изненадващ хепънинг или специална среща с някои от авторите на литературните творби, както и създателите на техните екранизации. Lucky Дом на киното ще бъде домакин на събитието в Пловдив.

Сред кинолентите във фестивалната програма присъстват вечни кино шедьоври, като „Закуска в Тифани“, модерни класики, като „Деликатност “, „Чуй ме“ (с кино заглавие „Не мърдай“), “Любовта трае 3 години” и „Непосилната лекота на битието“, както „Никой не се спасява сам”, чиято прожекция у нас идва веднага след премиерата му на фестивала в Кан тази година.

Премиерното заглавие от редовната програма на Lucky тази седмица ще зарадва и малки, и големи. “Ой, къде изчезна Ной!” е най-епичното, най-забавното и най-завладяващото приключение, което не сте гледали от “Ледена епоха” насам.

Краят на света идва – опустошителното наводнение ще започне всеки миг. За щастие на Дейв и малкия му син Фини – малки , непохватни Гнездианци – е построен Ноевият ковчег.

И всички животни са добре дошли на него. Стига, разбира се, да ги има в списъка на Лъва. Защото Царят на животните спазва своя логика и виждане за това кой трябва да оцелее и кой не, а Дейв и Фини се оказват извън списъка.

Ще можете да гледате и “The Walk: Живот на ръба” вече и в Дома на киното. Дванайсет души са стъпвали на Луната.

Но само един единствен човек е стъпвал в огромното празно пространство между кулите на Световния търговски център. Филип Пети (Джоузеф Гордън-Левит), напътстван от своя ментор Папа Руди (Бен Кингсли) и с помощта на екипа си, решава да опъне въже между двете кули на Световния търговски център и мине по него.

Ако сте пропуснали, може да гледате и тази седмица “Марсианецът” 3D, “Повелителят на кухнята”, “С лице надолу”, “Меси”, “Имало едно време един уестърн”, “Като готвачите”, “Урок”, “Защо аз?”, “Леки момичета”, “Испанска афера”, “Раната”. През уикенда продължават и прожекциите на детски филми.

Цени: Понеделник – четвъртък: 5 лв, Петък – неделя: 6 лв, 3D прожекции: 7 лв, Детски филми: за деца 2 лв., за възрастни – 4 лв.

Цени за CineLibre: 8лв (редовен билет), 6лв (за ученици и пенсионери).

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top