COVID-19 нападна българския футбол!

Собственикът на Царско село Стойне Манолов, четирима футболисти на  „царете“ и 16 от Черно море са под карантина

Отборът на Царско село е провел извънредни PCR тестове след положителния резултат на Мартин Кавдански, който стана известен на 3 юли. Преди това отборът проведе тестове на всички играчи преди мача с Черно море.

След положителната проба на Мартин Кавдански тренировъчният процес бе преустановен, а в неделя всички футболисти, треньори и персонал проведоха нови тестове.

Тестовете на трима футболисти са положителни – Ивайло Иванов, Илия Джамов и Кирил Трохаров, написаха в официалния си сайт „царете“.

Според предписанията на РЗИ София тримата ще бъдат въведени в 14-дневна карантина и няма да вземат участие в тренировъчен процес и футболни мачове.

Собственикът на клуба Стойне Манолов също е заразен с COVID-19.

16 футболисти на Черно море са с положителни проби за коронавирус. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани. Уведоммени са Медицинската комисия и СТК на БФС.

Съгласно предписанията на Медицинската комисия, в деня преди мача с Арда, насрочен за 07.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, включително и тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова важен бараж.

Трима футболисти на Локомотив (Горна Оряховица) също дадоха положителни проби преди няколко дни.

Подобни статии

Top