COVID-19 в Славия, Ботев не иска отлагане на мача!

Положителни са пробите на четирима футболисти и трима служители

В отбора на Славия има случаи на COVID-19, съобщи президентът на клуба Венци Стефанов. Малко по-късно от лагера на „белите“ обявиха положителни проби на четирима футболисти и три служебни лица. В следващите 2 дни всички ще бъдат подложени на още по 2 проби, за да се установи дали и колко са заразените. При такъв голям брой на положителни проби мачът на „белите“ срещу Ботев тази събота да бъде отложен, поискаха от „Овча купел“-

Прокуристът на „канарчетата“ Асен Караславов обаче обяви, че отборът му иска мачът да се играе.

„Мач ще има, защото ние не сме съгласни той да бъде отлаган. Държим да играем по програма“, заяви Караславов пред sportal.bg.

На това Венци Стефанов отвърна, че ще пусне юноши, но призова и пловдивчани да си направят тестове в четвъртък, за да се види какво и положението и при тях.

„В Ботев явно забравят за добрините, които сме им правили през годините. Само един пример – поискаха ми Царската купа, дадох им я. На никой друг не сме я давали. Добрините обаче се забравят. Нищо – нали знаете, че веднъж стомна за вода, втори път, на третия път се чупи! Нека тогава в Ботев си направят тестове в четвъртък и да обявят резултатите. Да видим има ли и при тях заразени, няма ли.

И още нещо – аз наистина се превърнах в спонсор на РЗИ. Донор. Всеки ден даваме по 3000 лева за тестове. Къде ще му излезе краят така?! БФС как да покрие тези харчове, БФС да не е БЧК! Трябва отношение да вземе здравното министерство, спорното министерство, държавата като цяло. Всеки ден по 3000 лева… И то, понякога не са сигурни тези тестове. На Емил Виячки му правихме три пъти допълнителен тест, който да потвърди първия положителен. Три пъти след това отрицателен и накрая му разрешиха да играе“, каза Стефанов.

Подобни статии

Top