Д-р Аргир Аргиров става прокурист на УМБАЛ „Пловдив“

Досегашният зам.-шеф на РЗИ пише оздравителен план на болницата

Зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров се връща от днес в УМБАЛ „Пловдив” като прокурист. Д-р Аргиров бе изпълнителен директор на болницата от 2009 до 2014 година, а преди това – от 2000 до 2009 г. изпълняваше длъжността на заместник-директор.

В момента лекарят е общински съветник от ГЕРБ и председател на общинската комисия по здравеопазване и социални дейности и член на комисията по екология. Заради новият пост, той ще трябва да напусне общинския съвет.

Д-р Аргиров ще трябва да състави оздравителен план на втората по големина болница в Пловдив, която е в огромен финансов дефицит.

„Връщам се в УМБАЛ „Пловдив”, защото познавам колектива, вярвам им повече от 100 процента и съм убеден, че ако работим като един сплотен екип, гледаме в една посока, ще преодолеем проблемите. Без помощта на персонала, аз сам не мога да мога да постигна нищо“, коментира д-р Аргиров. Той допълва, че в 66-годишната история на болницата има и други случаи на финансови неблагополучия – преди 20-22 години персоналът е бил принуден да работи само в сектор А – за да се пести от топло, болните са си носели лекарства и спално бельо, на дежурните екипи се давали по две обикновени вафли, а за Нова година – шоколадова.

На практика д-р Аргиров ще изпълнява функцията

на търговски управител на бившата Окръжна. „До провеждането на общо събрание на болницата ще управляваме заедно с изпълнителния директор д-р Иво Мильотев“, поясни за DCNEWS досегашният зам.-шеф на РЗИ.

„Предстои ни работа и пак работа“, подчерта лекарят. Д-р Аргиров ще се запознае с обстановката, тъй като 4 години се е откъснал тотално от проблемите, ще направи проверка по документи, след това доклади до Съвета на директорите за консултации и набелязване на оздравителни мерки. По думите му имало доста съдебни искове от страна на фирми-доставчици и такива, които са извършвали ремонти в лечебното заведение.

Подобни статии

Top