Д-р Емил Караиванов: Атаката срещу мен беше „кампания срещу Асеновград”

„Надявам се разследването срещу мен да не е политическа атака, нямам доказателства,  нито имам желание да мисля в тази насока”. Това каза днес кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов след като стана ясно, че  вече не е разследван за престъпления по служба. Софийска градска прокуратура е прекратила досъдебните производства срещу градоначалника, с мотив, че няма достатъчно доказателства за извършени престъпления. С прокурорският акт за прекратяване се посочва, че отпадат всички ограничителни мерки като  забрана за пътуване и гаранции.

„Краят на разследването в достатъчна степен посочва, че съм невинен.Не  мога да скрия удовлетворението си от този акт на прокуратурата.Очевидно е,че обвиненията срещу мен и служители на Общината са били несъстоятелни. Вярвах, че истината ще излезе наяве. Признавам, че финалът на тази неприятна история е добър и логичен.”

Караиванов определи обвинението като „прибързано” и „непрецизно”, което е нанесло сериозен удар срещу общината и името му като кмет. „Всичко, което се случи се отрази сериозно на работата в общината. Работим по всички европейски програми. Водеща община сме и по проекта на министерството на околната среда за изграждане на пречиствателна станция и подмяна на ВиК мрежата. Такива действия не бива да спират нашата амбиция да променяме града и да създаваме модерна и европейска визия. Искам да градим доброто на Асеновград и се надяваме това да не е предизвикало завист и користни цели.”

По думите му от първоначално огласените сигнали и обвинения са отпаднали всички. Припомняме, че срещу кмета имаше две обвинения – едното е свързано с договор за почистване на дъждоприемни шахти.  Другото е за незаконна промяна на ПУП за строителство и злоупотреба с влияние, на кооперация в Метошката махала в Асеновград, който е паметник на културата. И двете разследвания бяха за злоупотреби в изключително големи размери.

Ето и цялото изявление на кмета:

1 2

Подобни статии

Top