Кметът д-р Христо Грудев към асеновградчани за 9 май: Изборът ни е европейското бъдеще!

Христо Грудев

Кметът на Асеновград поздрави съгражданите си за Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев поздрави съгражданите си за 9-ти май. „Днес можем да бъдем горди, защото Асеновград е част от един свободен и демократичен свят“, заяви той в своето обръщение той.

Уважаеми съграждани,

 

Приемете моите поздравления по повод 9-ти май – Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма във Втората световна война. Изборът ни е европейското бъдеще!

 

Денят на Европа е изключително важен и символичен за всички нас. Той обединява хората. Празнувайки този ден, всички ние потвърждаваме желанието си да бъдем част от европейската общност. Мирът е именно – да се срещаме с хора отвъд границите, да обменяме идеи и да споделяме културата си чрез различни средства, без ограничения. Уверен съм, че създавайки по-добър единен свят ще успяваме да се преборим с всяка трудност, изправила се пред човечеството.

 

Доказателство за това, е тежката криза, която вече почти преодоляваме – и то отново защото сме обединени в усилията си.

 

Щастлив съм, че всички ние сме граждани на Европeйския съюз. Не се притесняваме да признаваме различията си и можем да споделим един с друг това, което имаме. България е от изключително ценно стратегическо значение за европейската общност – и в географски, и в икономически план. Ролята на нашия народ в създаването на свободна Европа не е никак малка. Днес всеки един от нас може да пътува, да учи и да се развива във всяка една точка на стария континент, без ограничения. Това ни прави по-силни и по-смели в стъпките към постигане на мечтите и целите ни. Днес можем да бъдем горди, защото Асеновград е част от един по-добър и по-толерантен, свободен и демократичен свят.

 

На 9-ти май се чества и Денят на победата над хитлерофашизма. Това е една от най-важните дати в световната история. На този ден тържествува надмощието над идеологията на терора и причина за загубата на милиони животи по време на Втората световна война. Отбелязвайки този ден, ние отдаваме почит на героизма. Подвигът на загиналите е пример за смелост и постоянство за настоящите и бъдещите поколения. Нека днешният ден напомня, че всички трябва да бъдем смирени и благодарни към ветераните от Втората световна война.

 

С уважение:

Д-р Христо Грудев

Кмет на община Асеновград

Подобни статии

Top