Д-р Христо Грудев категоричен: Няма да се строи на стадион „Шипка“!

Кметът на Асеновград подчерта, че няма да се извършват и разпоредителни сделки с терена

Повод за изказването му са твърденията, които не отговарят на истината, че собствениците на реституираните имоти ще си влязат във владение и младите спортисти на града няма да има къде да спортуват.

„Нямаме намерения и никога не сме имали такива, да извършваме каквито и да било разпоредителни сделки с парцели от терените на стадион „Шипка“ – основното и резервното игрища в Асеновград. Категорично заявявам, че през целия ни мандат няма да се строи там, каквито твърдения се разпространяваха из публичното пространство. Напротив – ангажираме се даприведем стадиона във вид, в който гражданите, посещавайки го да им е приятно“, каза пред журналисти кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Повод за изказването му са твърдения, които не отговарят на истината, че собствениците на реституираните имоти ще си влязат във владение и младите спортисти на града няма да има къде да спортуват.

Към днешна дата на стадион „Шипка“ беше извършено така нареченото „продухване“ на сондите. Закупена бе помпа за напояването, изграждат се и нови пейки.

Треньорският екип, който в момента се занимава с младите футболисти, също се ангажира с поддръжката на стадиона.

Досега общината е инвестирала около 60 000лева.

Освен това, за ФК „Асеновец 2005“ отпуснатите средства за 2020 г. са в размер на 88 000лева и още 10 000 лева за поддръжка на самия стадион.

Със съдебно решение, след проведени съдебни процедури, на собствениците е възстановен имот, който влиза в границите на резервното игрище, разположено на територията на стадион „Шипка“ в Асеновград. Последният от тях има право да влезе във владение през 2017 г.

1 2

Подобни статии

Top