Д-р Константин Сапунджиев оглави бившата Втора градска (СНИМКИ)

Д-р Валентина Костуркова пое ІІ-ро ДКЦ

Досегашният управител на ІІ-ро ДКЦ в Пловдив д-р Константин Сапунджиев оглави най-голямата общинска болница в под тепетата – МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Кандидатурата му бе одобрена днес от Общинския съвет.

Д-р Сапунджиев спечели конкурса за шефския пост в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Той бе обявен от общината, след като тригодишният мандат на досегашния управител – доц. д-р Петко Недев, изтече.

Бившият управител на ДКЦ 2 е бил единственият кандидат за шефското кресло в лечебното заведение. Комисия, председателствана от Розалин Петков е оценила програмата му за управление на бившата Втора градска болница и му е поставила оценка мн. добър 5.35. Още по-високо са оценили членовете на комисията устното представяне на лекаря по време на събеседването с него, като са му писали оценка мн. добър 5.48. Така, с крайна комплексна оценка мн. добър 5.41, д-р Сапунджиев ще бъде предложен от комисията за утвърждаване от Общинския съвет като управител на болницата.

Припомняме, че д-р Константин Сапунджиев беше управител на ДКЦ 2 в продължение на два мандата. Днес съветниците първо трябваше да гласуват освобождаването му от шефския пост в бившата Втора поликлиника и едва тогава да одобрят кандидатурата му за болница „Св. Пантелеймон“. Сега д-р Сапунджиев ще трябва да довърши и реформата със сливането на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ с МБАЛ „Св. Мина“.

За негов временен заместник във ДКЦ 2 съветниците назначиха д-р Валентина Костуркова. Тя пък благодари от трибуната на местния парламент за оказаното й доверие.

Подобни статии

Top