„Да бъде Коледа“ в Асеновград тръгва този петък

С издаването на компактдиск,

в който можем да чуем 9 коледни песни завършват благотворителните инициативи, организирани от Историческия музей в Асеновград.

Музикалният проект „“Да бъде Колед“” е дело на децата и техните преподаватели от  школата към музея,  а събраните средства от разпространението на диска ще подпомогнат Центъра за настаняване от семеен тип в града.

Премиерата е в петък, когато ще бъдат представени осем изцяло авторски песнички в съвременен аранжимент, изпяти от едни от най-даровитите гласове към музикалната школа. Концертът е в Старинното училище „Свети Георги” и започва в 18:30 часа.

Произведенията са дело

на преподавателите Веселина Пашалиева и Атанас Петков, музикалният продуцент Евтим Чакъров и поетесата Румяна Златилова.  „ Идеята се роди през есента, по време на една изложба в Старинното училище „ Свети Георги”, разказва директорът на музея Иван Дуков.

„В разговор Веси, Наско и Евтим Чакъров решиха да направят диск за предстоящите зимни празници.“   Започват да създават текстове, да пишат музиката. Така се раждат осем коледни песни, а за записите на готовите продукти Евтим Чакъров безвъзмездно предоставя собственото си студио. Всички  песнички са записани за по-малко от месец, като са реализирани 100 броя дискове.

„Като чудо беше- за кратко време, без предварителна подготовка се създаде един продукт, който ще внесе коледно настроение в домовете на хората. А децата от крехка възраст ще разберат, че техният труд може да радва другите.”

Благотворителният компактдиск е създаден  с любов към децата, музиката, изкуството и чистите детски усмивки. Той може да бъде намерен в трите сгради на музея-Историческия музей в центъра на града, Етнографската къща и Старинното училище „ Свети Георги”.

 

 

 

Подобни статии

Top