Да помогнем на 11-годишната Маги да живее!

Зов за помощ

11-годишната Маги е с тежката диагноза хронична бъбречна недостатъчност от раждането си. От 2017 година състоянието ѝ прогресивно се влошава и детето се нуждае от  бъбречна трансплантация. Бащата – Георги Лазаров, който е служител в НАП Пловдив, е с висока съвместимост с Маги и ще стане неин донор. Процедурите са задействани, но сумата необходима за лечението на Маги е непосилна за семейство и се нуждаят от помощ и подкрепа.

Състоянието на Маги се следи редовно от специалисти в СБАЛДБ „Проф.Иван Митев“ – гр. София. През 2017 г.  детето е получило две луксации на ляво и дясно коляно и трайно изкривяване на дясното ходило, вследствие на бъбречното заболяване (висок паратхормон). От началото на 2018 г. състоянието на момиченцето се влошава чувствително (преддиализно състояние). Дозите на лекарствата, които то приема още от раждането си, са се увеличили многократно.

В съответствие със законовите разпоредби детето е вписано в служебния регистър на Изпълнителна Агенция по трансплантация, касаещ потенциалните реципиенти за трансплантация на бъбрек.

Донор на бъбрек ще стане бащата на Маги – Георги, които има много висок процент на съвместимост, според направените изследвания.

Тъй като в България от 2010 г. на деца не се правят такъв вид трансплантации, това трябва да се случи в чужбина. Към момента семейството има оферта от турска клиника (в Истанбул), която ще се заеме с трансплантацията. За семейството е непосилна сумата, която е необходима – 24 000 евро (трасплантация; предболнично лечение преди трансплантацията, а също и след нея, за донора и реципиента). Тази сума не включва транспорт до Турция, хотел, както и допълнителни изследвания, които са извън пакета за лечение.

„Нека върнем усмивката на Маги!“, призовават родителите – Георги и Десислава Лазарови.

Дарителски сметки в банка ДСК ЕАД:
Титуляр: Маргарита Георгиева Лазарова
В лева – IBAN: BG02STSA93000025386700 ; BIC: STSABGSF
В USD – IBAN: BG60STSA93000025388857 ; BIC: STSABGSF
В EUR – IBAN: BG59STSA93000025388875 ; BIC: STSABGSF

Подобни статии

Top