Да помогнем на 12-годишния Георги да проходи отново!

Георги е заплашен от пълна инвалидизация, ако не бъде опериран

В изключителни болки живее 12-годишният Георги Атанасов от Кричим при всяка своя стъпка. От известно време, за да върви, той използва патерици. Причината е, че расте малко по-бързо от нормалното. Заради това костите на бедрата му не издържали на натоварването, което трябва да носят. По тази причина започнало приплъзване на растежната зона, а това довело до изкривяване на бедрената шийка и на двата крака, като левият крак изостанал в растежа.

Не е ясно от какво се причинява болестта. Според статистиката от това състояние страдат предимно момчетата. Диагнозата е „Епифизиолиза“, разказва майката Евелина Атанасова. Преди две години починал в автомобилра катастрофа съпругът й. Така Евелина и Георги останали без опората му. Оттогава жената се бори сама за оцеляването на семейството и спасяването на семейния си бизнес.

По думите й Георги е заплашен от пълна инвалидизация, ако не бъде опериран. След консултация с лекари у нас майката се консултирала и с турски медици. След това завела сина си на преглед в Истанбул при проф. д-р Салих Марангьоз. Там му бил направен ядрено-магнитен резонанс и била поставена диагнозата „Двустранна епифизиолиза на бедрена глава”. Лекарят препоръчал да се направи операция и от ляво, и от дясно с „ин-ситу” фиксация с винтове. Впоследствие ще бъде направена корективна остеотомия вляво, за да се коригира деформацията и да може детето да продължи да ходи.

За да се случи това Евелина Атанасова трябва да събере 40 000 евро. Толкова ще струва лечението в истанбулската клиника. Тази сума обаче е непосилна за нея и затова тя моли за помощ.

Жената е разкрила дарителска банкова сметка на името на детето си в Райфайзен банк в евро.

Дарителската сметка е в евро и е на името на

РайфайзенБанк
IBAN
BG03RZBB91551010805299
BIC
RZBBBGSF
Георги Стоянов Атанасов

Снимки: личен архив

Подобни статии

Top