Да помогнем на 27-годишния Симеон!

27-годишният Симеон Янакиев от Димитровград се бори с много рядко и прогресиращо заболяване – масивна Syringomyelie C0-Th11 и Syringobulbie.

Причината е киста, намираща се в меката мозъчна обвивка, в прехода между глава и шия. Кистата възпрепятства циркулацията на церебро-спиналната течност, която има важна роля за нормалната функция на мозъка. Повишеното вътречерепно налягане и недобро хранене са довели до увреждане на мозъчната тъкан. На мястото на увредения гръбначен мозък са се образували кухини. Те се изпълват с мозъчна течност и унищожават гръбначния мозък.

Симеон се нуждае от две спешни операции на обща стойност от 50 000 €. За да се спре парализа на крака, ръце, спиране на дишане и сърдечна дейност, е наложителна спешна операция в краниоспиналната област с цел възстановяване на движението на гръбначно-мозъчната течност.

Тъй като заболяването е много рядко и в България няма специалисти, които мога да извършат операцията, на 03.04.2018 г. Симеон минава на преглед при професор  Клекамп от Християнска болница в гр. Квакенбрюк. За операцията са необходими 20 000 €. Операцията трябва да се извърши възможно най-бързо, защото състоянието на Симеон се влошава с всеки изминал ден.

Втората операция, която е нужна е на закотвен гръбначен мозък с липом в края на гръбначния мозък на нивото на 3-ти поясен прешлен с цел освобождаване на гръбначния мозък и спиране на увреждането на нервната тъкан. Получена е оферта от Международния Институт по Неврология (INI Hannover) в Хановер, Германия от доц. д-р Венелин Герганов. За операцията са необходими 30 000 €.

Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG82STSA93000025145185
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Pay Pal account: simeonyanakiev@abv.bg
Epay: Клиентски номер (КИН): 0391039638
Тел: +359879276136

Top