Да помогнем на 7-годишната Криси да проходи!

Благотворителен Канго клас в подкрепа на слънчевата Криси

Благотворителен Канго клас ще се проведе в подкрепа на 7-годишната Криси следващата събота (22 февруари 2020 г.) в Пловдивския културен институт. Събитието ще продължи два часа – от 14.00 до 16.00 ч. и се организира от ПКИ и  Postalov GROUP.

Слънчевата Криси e на 7 години от Бургас и страда от детска церебрална парализа. Момиченцето все още не може да ходи. Криси и майка ѝ са минали през всички възможни лекари в България, ходили са и в Германия, но до сега никой не е дал гаранция за нейното прохождане.

Съвсем скоро семейството е било в Турция за изработка на шини, които да държат крачетата изправени. Те са били закупени със събрани собствени пари поради отказана помощ от Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването. В Турция на Криси са направени и две рехабилитации, плюс поставяне на ботокс в крачетата. Лекарите дават надежда, че Криси ще се оправи и ще води нормален начин на живот, но се иска редовна рехабилитация при тях. Това обнадеждава майката на Криси – Лазаринка, но средствата на семейството са свършили и младата жена е много притеснена.

От болницата в Турция им е дадена нова дата за постъпване – 14 август, като за целта са необходими поне 10 рехабилитационни курса на обща стойност 58 000 лв., плюс допълнителни разходи.

„Нека бъдем съпричастни и помогнем на това чаровно детенце да тича безгрижно и да се радва на живота!“, призовават организаторите.

Те канят родители и деца на 22.02.2020 (събота) от 14:00 до 16:00 часа в Пловдивски Културен Институт да поскачат заедно в подкрепа на малката Криси.

„Под ритъма на завладяваща музика, със забавни и лесни за следване хореографии, със скачащи обувки, ще си дарим здраве, добро настроение и ще изпратим позитивна енергия за бързо възстановяване на момиченцето от бургаското семейство“, допълват организаторите.

Желаещите да се включат в събитието, могат да заявят своето място и да си запазят обувки на телефони: 0884777050 – Рецепция ПКИ или на 0883307776 – Марио Посталов. 

Събитието е част от кампанията #WishDo, организирана от сдружение „Танцов Театър PostArt“.

Допълнителни дарителски кутии ще бъдат поставени на рецепцията на Пловдивския културен институт, както и на други места в град Пловдив и Бургас! Цялата събрана сума ще бъде преведена по сметка на детето.

Дарителска сметка за Криси:

BG98RZBB91551008386252
РАЙФАЙЗЕН БАНК
КРИСТИН КРАСИМИСИРОВА БОНЧЕВА
paypal:boncheva25@abv.bg

Снимка: flagman.bg

Подобни статии

Top