Да помогнем на 8-годишния Дани от Асеновград!

Момченцето е с диагноза „Аутизъм и разтройство на речта“

8-годишният Дани от Асеновград е  диагностициран с диагноза „Аутизъм и разтройство на речта“, с инвалидност 100%, с чужда помощ. Диагнозата е поставена, когато е бил на 3 години. Към онзи момент в тежко състояние, невербален, без очен контакт, отказва да се храни и спи по 3-4 часа на денонощие.

Ето какво пише неговата майка Лалка Биринджиева-Илчева в специалната група във Фейсбук, направена в подкрепа на Дани: „Да помогнем на Дани да се върне в нашия свят“.

„Правени са много изследвания, с които са установени тежки метали в мозъка, възпалени пропускливи черва, дефицити на витамини, нарушения в центрове и др. От онзи момент досега с Дани се провеждат ежедневни терапии при логопед, психолог, двигателен рехабилитатор, хомеопатичен детокс и множество други терапии. Има вече и близо 200 гмуркания в барокамера, които ни дадоха изключителен тласък в развитието. Стигнахме етап, в който Дани има постоянен очен контакт, храни се сам, облича се, съблича се, ходи сам до тоалетна, но разбирането не е добро, а говорът така и не се появява.

Вече години наред водим много тежка битка, за да си върнем живота и усмивките. Денонощни грижи, ежедневни терапии, безкрайна умора и купища пари. За наша радост Дани има огромен потенциал за възтановяване и последната година и половина направихме големи крачки напред. От всичко виждаме резултати, но много бавни, а времето вече не е в наша полза. С възрастта мозъкът губи пластичност и ще става все по-трудно да го възтановим. Дани стана на 8 години миналия месец и дойде време да погледнем в друга посока, а именно лечение извън България. Като майка съм длъжна да опитам. Получихме оферта за еднократно посещение, което се равнява на 20000 лв. За всички вливки на стволови клетки ще ни са нужни поне 4-5 посещения през 6 месеца. След всяка интервенция ще трябва да правим курсове барокамери и двойно повече терапии от преди. С последващата рехабилитация, барокамери и часове сумата ще надхвърли 120 000 лв., с която разбирате, че няма как да се спрявя сама. Толкова много подкрепа и пари сме получили от родителите ми през тези години на борба, че пет живота да имам не мога да им се отплатя за грижите и любовта.

Повече от 15 години съм част от различни кампании и съм помагала на много деца. Знам, че всичко става с хора с добри и големи сърца. Сега дойде и нашия ред да бъдем подкрепени от прекрасни хора. Отворени са и две сметки в долари и в лева, където да бъдат събирани средствата. Знам, че с ваша помощ, нашето чудо ще се случи! Аз и моето момче ви благодарим предварително!

Създавам тази група в помощ на Дани, за да може тук да продаваме различни неща в негова помощ, както и да обявяваме различни събития свързани с набиране на средства. Тук също ще качвам информация за посещенията ни в клиниката, нещата, които се случват около нас, информация за събраните суми по сметките, терапиите, които провеждаме и всичко останало свързано с нашето лечение. Надявам се да ви радваме само с добри новини.“

Първа Инвестиционна банка
Титуляр: Лалка Биринджиева-Илчева
Сметка в лева
IBAN: BG24FINV91501017535029
BIC: FINVBGSF
Сметка в долари
IBAN: BG02FINV91501017535037
BIC: FINVBGSF
PayPal: lalka.birindjieva@gmail.com

Подобни статии

Top