Да помогнем на Боян Атанасов Танев да живее!

Благотворителна акция в помощ на Боян Атанасов Танев

Боян е на 19 години от град Чирпан, тази година завърши средното си образование и  беше абитуриентският му бал. До този момент той не е боледувал сериозно, не е имал никаква изявена симптоматика и оплаквания.

От началото на месец февруари 2018 г. Боян е с обща отпадналост и слабост, гадене, съпроводено с периодични кръвоизливи. През месец март му е поставена диагноза: Хронична бъбречна недостатъчност. Това налага спешна хемодиализа.

Оттогава досега, момчето провежда 4-часова диализа в гр. Пловдив през ден. Семейството му е подало документи  в Александровска болница в София за трансплантация. В резултат, Боян е включен в листата за чакащи. В момента тази интервенция не може да се осъществи в България поради аномалия при донора /майката/. Оттогава всяка седмица до днес младежът посещава УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив за хемодиализа.

След  7 месеца без  развитие, семейството му взема решение да се консултира и с турски специалисти. Получили са положителен отговор от водеща клиника Gaziosmanpasa hastanesi, Istanbul. Специалистите са съгласни майката да бъде донор, но за да се извърши оперативната интервенция, офертата която са предложили, е на стойност 25 000 евро. Няма даден срок за събиране на парите, но обстоятелствата налагат по-бързи действия, за да не се усложни допълнително състоянието на момчето.

Семейството е отворило банкова сметка за събиране на необходимата сума.

Титуляр: Боян Атанасов Танев
IBAN: BG64STSA93000025638463
BIC: STSABGSF

Нека да помогнем на едно младо момче, да не прекара целия си живот на хемодиализа!

Подобни статии

Top