Да помогнем! Онкоболна учителка се бори за живота си

Болна учителка се бори за живота си след тежка дигноза за рак в последен стадий.

Весела е на 62 години от Варна и целият й живот е посветен на учителската професия. В края на житейския си път й се налага да се грижи и издържа други хора, но се разболява и получава фрактура на гръбначиния стълб. Остава без средства и осигуровки и се налага приятели и близки да ги съберат и платят, за да може да се лекува.

Тежко болната жена обяснява, че е отказала химиотерапия, защото е преценила, че слабият й организъм няма да издържи. Затова се насочва към алтернативно лечение, в успеха на което вярва. От онкологията й осигуряват обезболяващите лекарства, а болната жена с борбен дух, няма финасова възможност дори за поддържащото си лечение, което струва месечно 1000-1200 лева. Коварната болест се развива много бързо, а алтернативния 9-месечен курсна лечение струва над 10 000 лева, които Весела и съпругът й Ивелин няма откъде да вземат. Ивелин също е болен, с ТЕЛК, но се опитва да осигури някакви средства за семейството, като работи сезонно през лятото по морето. Парите обаче стигат само за най-насъщните им нужди. Нямат деца и близки родственици, на които да разчитат. Единствената им опора са близки и приятели, но и те също не са в цветущо финансово и здравословно състояние. Затова се обединяват около идеята да се обърнат с апел за помощ към всички хора у нас, трогнати от съдбата на Весела, да помогнат според възможностите си, за да се събере необходимата парична сума за поддържащото й лечение.

Сметката е в Банка ДСК –Варна на името на съпруга Ивелин Димитров Великов, като основанието за паричните преводи е – за Весела!

IBAN: BG55STSA93000023396761

BIC: STSABGSF

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top