Да се търсят ли неустойки за платеното местодомуване?

Таксите за платените места за местодомуване – незаконосъобразни

„Многократно сме казвали, че таксите за платените места за местодомуване на автомобили са незаконосъобразни и благодарим на Административният съд в Пловдив, че потвърди това, като ги отмени“. Това заяви пред журналисти днес общинският съветник от Патриотичен фронт Костадин Гаров.

Той бе категоричен, че промяната в наредбата за местните данъци и такси ще доведе до междусъседски войни. Гаров посочи също, че в случая става дума за дискриминация и създаване на неравноправие спрямо пловдивчани. „Ние сме против това!“, подчерта Гаров.

„Ако някой си заключи скобичката пред входа и цял ден паркомястото е неизползваемо от други хора и ако пък след това отиде в друг район, където също има скобичка, това е бомба със закъснител. Това допълнително ще доведе до напрежение, затова сме против“, допълни Гаров.

Може да се търсят неустойки

Според адвокатът на патриотите Атанас Петров, ако Върховният административен съд потвърди решението на пловдивските магистрати и отмени окончателно наредбата, тези, които вече са сключили тригодишни договори с общината, ще могат да я съдят за неустойки. А общината ще трябва за три месеца да си уреди всички правни последици, възникнали от отмяната на това решение.

„Събирането на тази такса в тази ситуация ще доведе само до повече задължения за общинската хазна. Още по-ощетени са тези, които не са могли да се възползват от тази услуга, а те са много по-голям брой. Така общината ще се окаже в положение, при което в рамките на три месеца ще се наложи да удовлетвори финансовите претенции на много голям кръг от хора“, поясни юристът.

Подобни статии

Top