Да си спомним за Георги! Една година след жестокото убийство на момчето от Асеновград - DC news

Да си спомним за Георги! Една година след жестокото убийство на момчето от Асеновград

Момчето беше жестоко пребито пред пловдивска дискотека в нощта срещу 1 ноември

31 октомври 2019 година- денят, който преобърна живота на едно семейство. Георги от Асеновград е пребит пред пловдивска дискотека. Близо две седмици младежът беше в кома. Той не успя да се събуди и завинаги остана на 18 години.

Георги и  и приятелката му били в нощно заведение за Хелоуин. Младежът е бил изведен от охраната на  дискотеката, защото бил доста неадекватен, а неколцина мъже го последвали навън, за да се разправят с него.

Младежът и момичето си тръгнали, като спрели на булеварда, за да хванат  някое от преминаващите таксита. В същото време обаче били настигнати от мъжете, които го нападнали пред дискотеката. Младият мъж паднал на земята и загубил съзнание. Приятелката му започнала да звъни на 112 , но на спешния телефон никой не отговарял. Тя се върнала до дискотеката да потърси помощ и от персонала също започнали да звънят за линейка. Успели да се свържат чак след 20 минути и едва тогава от 112 изпратили линейка.

“Не става въпрос за някакъв тежък побой. Нанесени са няколко удара, но падането и удрянето на главата се оказва фатално“, обясниха тогава от Окръжна прокуратура.

Първоначално докато Георги беше в болница, делото се е водело в Районна прокуратура за причиняване на средна телесна повреда. Биячът първо е бил на свобода, а след това – задържан под стража.

„След смъртта на пострадалия ще преценяваме как да бъде преквалифицирано обвинението“, коментираха тогава от Прокуратурата.

В памет на момчето над 200 души засадиха „Гората на живота“ в Асеновград. Приятелите му решиха да запазят спомена за него и чрез болката си да създадат  нещо добро. Новата зона за отдих ще напомня за случилото се  с Георги и приканва за повече толерантност между хорат

Подобни статии

Top