Да си спомним за легендата Димитър Вичев - DC news

Да си спомним за легендата Димитър Вичев

Вече покойният вратар на Ботев (Пловдив) е роден на днешния ден през 1951 година в Чирпан

Днес си спомняме за легендарния вратар на Ботев (Пловдив) Димитър Вичев, който си отиде от този свят преди малко повече от два месеца.

Роден на днешната дата – 18 март, през 1951 година в Чирпан, той започва кариерата си в тима на родния си град, а между 1972 и 1974 година защитава цветовете на старозагорския Берое.

През 1974 година облича екипа на Ботев (тогава Тракия) и остава там 15 години, сдобивайки се с легендарен статут. Записва 290 срещи за „жълто-черните“ в „А“ група и става втория вратар в елитния ни ешелон след Георги Велинов със 100 мача без допуснат гол

С Ботев печели Купата на Съветската армия през 1981 година, става вицешампион през 1986-а, а пет пъти се окичва с бронзов медал.

На вратата е в куп паметни победи на „канарчетата“ над столичните грандове, както и в знаменитите мачове с европейските грандове Барселона и Байерн в континенталните клубни турнири

Въпреки голямата конкуренция за вратарския пост, в началото на 80-те години на миналия век записва участия и за националния отбор на България.

Подобни статии

Top