Дадоха старт на „Бъди активен“ в Пловдив

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, легенди и млади надежди участват в инициативата

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева лично откри в Пловдив инициативата на Министерството на младежта и спорта „Бъди активен“, с която се отбелязва Европейската седмица на спорта. Целта е насърчаване обикновените хора и децата към активен и здравословен начин на живот.

В инициативата се включиха по екипи зам-кметът Георги Титюков, кмета на район „Западен“ Димитър Колев, директорът на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински, както и директорът на Спортното училище Илияна Данчева.

Дъждът не можа да провали празника и той се проведе в залата по баскетбол на Спортното училище, в която се готвят детските и юношеските отбори на Академик Бултекс 99.

Двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов също облече спортния екип, а сред младите таланти бяха 17-годишната лекоатлетка Лиляна Георгиева – вицеевропейски шампион на 1500 м и 15-кратна национална рекордьорка, 18-годишната Мария Йовкова – европейска шампионка по тенис на маса за двойки, както и 16-годишната Александра Начева – световна вицешампионка по троен скок.

Специални гости в залата бяха възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи „Олга Скобелева“ и „Княгиня Мария Луиза“.

Последва кратка разгравка за всички, а след това наказателни удари към баскетболния кош. За всеки кош младежите и по-големите получиха по вкусен шоколадов бонбон от Петър Зехтински. За отбелязване е, че Георги Титюков направи успешен втори опит и вкара топката в коша, за което получи алодисменти от залата.

Подобни статии

Top