„Daily Mail“ с уникален разказ за пътя на Кубрат Пулев (СНИМКИ И ВИДЕО)

Роден съм за световен шампион, заяви гордо българинът пред авторитетното британско издание

Българинът с едно искрено интервю пред главния редактор на спорта във вестник „Daily Mail“ Riath Al-Samarrai. Той се връща назад в спомените от детството. Британските медии знаят твърде малко за човека Кубрат Пулев, а този разговор им дава шанс да го опознаят.

Роден съм за това – боксирам се от 1-годишна възраст, а съдбата ми е да бъда световен шампион. Това заяви 39-годишният официален претендент за поясите на британеца Антъни Джошуа. Той обеща да шокира AJ, син е на български шампион в тежка категория, кръстен е на велик воин, пише една от най-уважаваните британски медии.

Играта на „Дженда“ определено доказва някои негови качества. Именно така той запълни част от времето си в лондонския хотел, където е изолиран преди мача. Тези големи ръце внимателно подреждаха елементите, така че да запазят кулата изправена докрая.

„Играя тази игра и съм като хирург. Никога не губя на „Дженда“. Като в бокса – аз съм техничен.

В съботната нощ българинът ще трябва да бъде доста вещ и прозорлив, като построи друг тип кула на ринга.

Пътят на Кубрат Пулев към битката с Антъни Джошуа бе доста дълъг. През това време Анди Руис развенча мита, че световният шампион е непобедим и доказа, че професионалният бокс в тежка категория е напълно непредвидим.

А самият Пулев вярва, че пътят му към световната титла е предначертан. Нещо повече – баща му е планирал всички тези събития дълго преди смъртта си през 2007 година.

„Трябва да разберете какъв човек беше баща ми. Шампион на България в тежка категория и боксов маниак. Той обичаше бокса, това бе една луда любов.

Той искаше да има синове шампиони по бокс, но първото му дете бе момиче. А след това още две дъщери, преди да му се роди син“, споделя Кубрат.

Така в семейството си Венко Пулев имал 5 деца, като животът на две от тях – Кубрат и Тервел, вече е предварително начертан. Като дори и имената на двамата са на велики български воини от далечното минало.

Кубрат Пулев признава, че не е имал истинско детство, като му се е наложило бързо да порасне, защото майка му е починала, когато е бил едва на 10 години.

„Първите ми думи с баща ми бяха за бокс. На една годинка ръкавиците ми бяха до подмишниците, а на 4 имам същата снимка.

Веднъж му казахме, че искаме да играем с другите деца навън, но вместо това блъскахме  с юмруци в мазето.

Ще станете големи шампиони и всички ще казват: Това е Кубрат, това е Тервел. Така говореше баща ми, а ние като деца си мислихме, че той вероятно е малко луд, за да вярва в тези неща.

Нашето семейство беше съвсем обикновено, като повечето в страната ни. Не бяхме богати. а татко казваше, че като пораснем ще имаме, а хората ще ни уважават.

Когато загубихме майка, това беше голямо изпитание за нас, нарани ни много психически. Не можеш да избираш, израснахме без да бъдем глезени и без да бъдем презадоволени. Това ни направи различни. Затова и с Тервел ценим всеки един момент, който Бог ни дава“, допълни българинът.

37-годишният Тервел печели бронзов медал на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, на която Антъни Джошуа печели златото в супертежка категория. Оттогава той е непобеден и печели европейската титла.

По-големият му брат пък се готви за втория си опит да превземе световния връх при най-тежките професионалисти. Единствената му загуба от 29 мача е преди 6 години, когато се изправя срещу Владимир Кличко.

Той трябваше да се бие с Антъни Джошуа през 2017 година, но получи контузия. През следващите 3 години мнозина искаха да се пробват срещу британеца, в това число и Анди Руис, който го победи, а после загуби реванша.

„С цялото ми уважение към Антъни Джошуа, аз не мисля, че той е чак толкова добър и непобедим“, твърди Пулев.

Той подозира, че носителят на поясите на IBF, WBA, WBO и IBO е прекалено фокусиран към бъдещ обединителен мач срещу Тайсън Фюри, и това може да му изиграе лоша шега. От това самият Пулев смята да се възползва.

„Аз съм роден за това. Баща ми почина на 80, преди да съм имал този шанс. Но той ще ме гледа отгоре и аз ще го накарам да се чувства горд“, сигурен е Кубрат Пулев.

Подобни статии

Top