Дълго чакан ремонт в Браниполе: Улица „Хан Аспарух” като нова след месец (СНИМКИ)

600-метровата отсечка е най-дългата в родопското село

Започва основен ремонт на най-дългата улица в родопското село Браниполе – „Хан Аспарух”.  Трасето е с дължина близо 600 метра, а за реновирането му са отделени малко над  315 хиляди лева от бюджета на община „Родопи”.

Началото на строителните дейности беше дадено с церемония по първа копка в присъствието на кмета на общината Павел Михайлов, заместниците му Владимир Маринов и Неази  Таир, кмета на село Браниполе Даниела Стоилова, председателя на ОбС „Родопи” Георги Цанков и общинските съветници Кера Тошева, Веселина Михайлова, Рефик Мухтаров, Гюлджан Дурмушали и Величка Стоичкова. На събитието присъстваха и представители на ВиК-Пловдив, които ще извършат цялостна подмяна на водопровода по улицата. По време на церемонията бяха спазени всички противоепидемични мерки и присъстващите бяха с маски.

„Носенето на маски не означава, че не трябва да  работим. От началото на нашия мандат не сме спирали да го правим. Пандемията ни забави, но ние имаме сериозна капиталова програма за тази година и продължаваме с обновяване на населените места в общината. Време е за Браниполе. След ремонта улица „Хан Аспарух”  ще бъде преобразена. Ремонтът включва полагане на нови водопроводни тръби, нов асфалт, нова тротоарна настилка и бордюри”, обясни пред  жителите на Браниполе кметът Павел Михайлов.

„Хан Аспарух” е първата улица,  асфалтирана някога в селото.Оттогава ремонт не е правен. Години наред жителите й имат една и съща болка – улицата е с големи дупки, прашна и без асфалт. От днес до края на ноември предвидените строително-ремонтни работи ще бъдат реализирани.

Ремонт ще бъде направен и  на улица „Шипка” в селото, която също е в много лошо състояние. Вече е финализиран ремонта на клуба на пенсионера, подменени са и част от бордюрите по главната улица ”Родопи” в Браниполе. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа, затова ремонтът  се извърши съвместно с Областно пътно управление.

„Когато институциите работят нещата просто се случват. Работя с екип от знаещи и можещи хора, хора с амбиция да променят визията на „Родопи“, каза в заключение кметът на общината Павел Михайлов, като благодари на екипа си и пожела синхронът между общинска администрация и общински съвет „Родопи” да продължи за доброто развитие  на общината.

Подобни статии

Top