Дами, не правете тази грешка с ноктите си!

Жените обичат да са красиви. Това обаче хич не е лека задача. Дрехите, гримът, прическата, парфюмът, ноктите – всичко трябва да е изпипано. Истината е обаче, че в стремежа си да бъдат перфектни, някои дами прекаляват и си вредят.

Наталия Заторская, която е висококвалифицирана лекарка и работи в дерматологичен институт в Русия, посочи една от най-големите грешки, които дамите правят.

Според нея постоянното удължаване на ноктите и използването на гел лак става причина за здравословни проблеми.

Маникюр за Хелоуин

Твърде честото използване на този лак и удължаването на ноктите води до увеличаване на чупливостта им, те стават крехки и растат неправилно, смята Заторская.

Освен това може да се стигне до пълна онихолиза. Това е отделяне на ноктите от тяхното легло.

„Разберете ме правилно, аз не предлагам на жените да се откажат съвсем от лакиране или удължаване на ноктите, но трябва поне няколко месеца в годината те да „почиват“ от лаковите покрития и да се възстановяват“, обяснява лекарката.

Според нея опасността от процедурата е свързана не толкова с химическите вещества, но и с използваните инструменти. Салоните за красота и за ноктопластика влизат в зоната с повишени риск от заразяване с гъбични и други инфекции.

Източник: Zdrave.to

Снимка: pixabay.com

Подобни статии

Top