Данаил Бачков пое отбора на Левски (Карлово)

Досегашният наставник Красимир Манолов остава в управата на клуба

Кметът на Община Карлово и Президент на ОФК „Левски Карлово“  д-р Емил Кабаиванов се срещна с новия старши треньор на представителния отбор  ДАНАИЛ  БАЧКОВ. На срещата присъства и досегашния старши треньор на отбора Красимир Манолов, който вече ще изпълнява други отговорни функции в отбора. Бе обсъдено представянето на отбора в есенния полусезон, селекцията в отбора и подготовката за пролетния полусезон. Отборът ще започне подготовката си на 13 януари 2020 година.

Данаил Бачков е роден на 21 декември 1976 година в Пловдив. Юноша е на ПФК „Спартак“ Пловдив. В „А“ футболна група е играл в 268 срещи за отборите на: ПФК „Спартак“,  ПФК „Локомотив“ Пловдив, ПФК „Левски“ София, ПФК „Черно море“ Варна,  ПФК „Родопа“ Смолян и ПФК „Спортист“ Своге.

Играл е за националния отбор на България. Шампион на България и носител на купата на България с отбора на ПФК „Левски“ София. Обявен за най–добър футболист на Пловдив през 1999 година. Обявен за най–добър защитник в България през 2001 година.

От 2008 до 2016 година е треньор  в детско–юношеската школа на „Миньор“ Перник. От 2016 до 2018 година е треньор на представителния отбор на „Миньор“ Перник.  От 2018 до 2019 година е треньор  на представителния отбор на „Беласица“ Петрич. Помощник треньор на националния отбор на България за аматьори.

Подобни статии

Top