Дани Каназирева: 605 легла в Пловдив и областта – достатъчни при добра организация

От утре започва да функционира онлайн система, показваща броя на свободните места в болниците

В Пловдив имаме свободни места, 605 са достатъчни за нашия регион при добра организация. Това заяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, предава репортер на DCnews.bg.

Каназирева анонсира, че от утре започва да функционира система, която в реално време ще подава информация към Бърза помощ коя болница с колко свободни легла разполага. „Ще стартира от утре, днес се дава достъп на лечебните заведения и Спешна помощ, преминаха обученията, смятам че за няколко дни ще изчистим, ако има неудобства„, обясни областният управител.

По думите й проблемите с постъпване на лечение в болница в града под тепетата са три.

Първият е продължаващата хоспитализация на леки случаи, когато пациентите могат да бъдат лекувани и в домашни условия. Вторият е като цяло продължителният престой в болниците. „Поисках справка. Има случаи на хоспитализация до 34 дни. Апелът ми е тези пациенти да бъдат изписвани. Ако една хоспитализация продължава толкова, никога няма да ни стигнат леглата„, коментира тя. А третият проблем се поражда от паниката, притенението и уплахата у хората, заради което някои искат да бъдат приети на всяка цена.

Подобни статии

Top