Дани Каназирева: Интересите на двете училища и сигурността на децата са най-важни!

Дворът  на Хуманитарната гимназия се запазва, оградата на училището няма да се мести, ул. „4-ти януари“ става пешеходна

„Интересите на двете училища и сигурността на децата са най-важни.“ Това е позицията на областния управител Дани Каназирева, изразена по време на проведената среща в Община Пловдив с кмета Здравко Димитров, кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и директорите на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и училище „Княз Александър I“ по повод  петицията на граждани срещу строежа на многоетажен паркинг на мястото на сградата на бившия ТЕЛК. ЗА СРЕЩАТА – ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК!

Областният управител уточни, че: първо: след днешните разговори и постигнатия диалог проектът в сегашния му вид ще бъде спрян; второ: оградата на Хуманитарната гимназия, чиято сграда е паметник на културата няма да се мести; трето: ул. „4-ти януари“ ще бъде обособена като пешеходна зона със зелен пояс и четвърто: за най-доброто градоустройствено решение по казуса ще се проведе обществено обсъждане.

За мен най-важно е интересите на двете училища и на децата да бъдат защитени. Да бъде гарантирана сигурността на учениците като не допуснем преминаването на МПС покрай учебното заведение в посока бул. „Марица“ – Юг“, заяви Каназирева. По думите й ако ул. „4-ти януари“ извежда колите от паркинга към бул. Марица-юг, както е по стария проект за построяване на многоетажен паркинг, то това би означавало повече шум, повече замърсен въздух, повече задръствания на движението в тази зона и по-голям риск за децата.

Подобни статии

Top