Дани Каназирева иска осветление за над 20 пешеходни пътеки в Пловдив (ВИДЕО) - DC news

Дани Каназирева иска осветление за над 20 пешеходни пътеки в Пловдив (ВИДЕО)

Някои от пътеките са в Първомай и Асеновград

Над 20 пешеходни пътеки в Пловдив и областта да бъдат осветени, настояват от Областна управа. Това съобщи областният управител Дани Каназирева пред журналисти днес. Зебрите са на оживени булеварди и улици край училища и детски градини.

„Нашият апел е общините да вземат мерки за възстановяване и осветяване на пешеходните пътеки. Ние сме подали към общините за осветяване на над 20 пешеходни пътеки, които все още не са осветени. На места, където булевардите са по-широки, трилентови, трябва да бъдат изградени и повдигнати пешеходни пътеки или т.нар. „легнали полицаи“, за да може скоростта да бъде далеч по-ниска, отколкото е дори позволената, особено в зоните на училищата“, посочи Каназирева.

„Зам.-кметът Тодор Чонов е поел ангажимент до края на месеца това, което сме подали като сигнал от областната комисия по безопасност на движението, да бъде разгледано в общинската комисия. Става въпрос и за пешеходния светофар до СУ „Паисий Хилендарски“, както и за повдигнатата пешеходна пътека след областна управа, където е много  натоварено, както и редица други, които държим да бъдат осветени във всички райони на Пловдив“, каза още тя. И добави, че някои от пътеките, които трябва да бъдат осветени, са в Първомай и Асеновград.

По думите й от Областна управа и РУО-Пловдив са изискали от полицията да се упражнява постоянен мониторинг край училищата, а не само в първия учебен ден. Целта е да се контролира движението на автомобили, защото вечер и сутрин има огромно струпване на коли, с които родителите вземат или оставят своите деца.

Подобни статии

Top