Дани Каназирева няма да води листата на ГЕРБ в Пловдив-област - DC news

Дани Каназирева няма да води листата на ГЕРБ в Пловдив-област

Имало вероятност тя да води листа в друг избирателен район

Дани Каназирева няма да води листата на ГЕРБ в Пловдив област на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври. Това потвърди пред Радио Пловдив областният координатор на партията Георги Мараджиев.Той обясни, че не става въпрос за сваляне на доверието от Каназирева. Причината е, че тя може да оглави друга листа в страната, съобщи Радио Пловдив.

С Дани Каназирева сме печелили три пъти поред избори в Пловдив област. И то убедително. Така че никога и никой не е решавал, нито на областно, нито на национално ниво, да сваля доверието от Дани Каназирева“, каза Мараджиев.

Областният лидер на ГЕРБ не каза кой ще е водач на листата в Пловдив област, тъй като предстои да се одобри от Изпълнителната комисия на партията. Това ще стане ясно в понеделник, когато ще бъде регистрирана в 17-та РИК.

Мараджиев обаче увери, че в нея ще попаднат много млади хора, утвърдени в различни сфери от обществения живот.

Дани Каназирева отказа коментар и допълни, че до два дни ще вземе своето решение и ще оповести дали ще участва в листа за парламентарния вот. Според „24 часа“ обаче, на специалистката по конституционно право било предложено неизбираемото 6-о място в листата на ГЕРБ за Пловдив град.

Подобни статии

Top