Дани Каназирева посрещна посланика на Индонезия

Област Пловдив готви побратимяване с провинция Джок Джакарта

Областният управител на Пловдив се срещна с посланика на Индонезия в България, Албания и Северна Македония, съобщиха от институцията. Дани Каназирева посрещна Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид днес, а в официалната среща участие взеха още заместник-областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

Каназирева благодари на всички присъстващи за участието им и представи област Пловдив, подчертавайки предимствата й в областта на университетското образование, индустрията и Тракия икономическа зона, иновациите, образованието, селското стопанство, туризма и културата; както и изпълняваните стратегически инфраструктурни проекти в област Пловдив, най-важният от които е водоснабдяването от каскада „Въча“.

В хода на срещата областният управител отбеляза приемствеността в българо-индонезийските дипломатически отношения, датиращи от 63 години. Дани Каназирева потвърди и готовността си за сътрудничество във всички области на обществения живот, както и да продължи подготовката по установяване на побратимени отношения между област Пловдив и провинция Джок Джакарта, Република Индонезия. Джок Джакарта е разположен на остров Ява и е изключително популярна дестинация с модерна инфраструктура, древна култура и образователен център с най-стария престижен университет в Индонезия – Гаджа Нада.

Подобни статии

Top