Дани Валверду към Гришо: Благодаря ти за последите 3 години!

Ивайло Трайков: Димитров има нужда от супертреньор

Дани Валвелду – вече бившият треньор на Григор Димитров, изрази по емоционален начин чувствата си, след като двамата се разделиха във вторник. Тяхната съвместна работа продължи почти три години. За този период българинът спечели „Мастърс 1000“ турнира в Синсинати, финалния „Мастърс“ в Лондон и достигна до рекордната трета позиция в световната ранглиста на АТП.

„Благодаря ти за последните 3 години! Заедно всеки ден, по цял ден!“, написа Валверду над колаж от шампионски снимки.

В същото време Ивайло Трайков, който в момента е треньор на Адриан Андреев, посъветва Димитров и екипа му да намерят супертреньор от ранга на Пийт Сампрас. Той трябва да подобри по-слабите неща в играта му – сервисът и бекхендът с една ръка.

Според Трайков причината за раздялата е изчерпването на връзката състезател-треньор.

„Всички водещи тенисисти, като Надал и Федерер, непрекъснато търсят промени, заяви Ивайло Трайков пред „България Днес“. – Сега е необходимо от неговия щаб обстойно да анализират ситуацията. Да не прибързват с избора на нов човек и да не се хвърлят от треньор на треньор. Този процес може да отнеме и година. Григор знае какво прави на корта. Може и сам да се справи за известен период от време. Особено като е на тази позиция в ранглистата.“

Тенис коментаторът Кирил Владимир допълни, че раздялата е била логична.

„Бащата на Григор – Димитър Господинов, се появи в Мадрид, а това означаваше, че може нещо да се случи, каза той. – Самият Валверду си тръгна от корта преди края на двубоя с Тайлър Фриц.

С Дани станаха близки приятели. Вероятно затова колаборацията продължи толкова дълго. От екипа на Григор винаги са правили добър избор при селекцията на нови наставници. Вероятно са подготвени и имат някой предвид.“

Подобни статии

Top