Даниел Александров на финал в Рим (ВИДЕО)

Контузия попречи на Айк Мнацаканян да донесе още един медал за България от Европейското първенство по борба

Даниел Александров се класира за финал на европейското първенство по борба и така осигури на България втори медал от шампионата в Рим. В полуфиналите в категория до 82 килограма класически стил Александров се наложи със 7:3 точки над германеца Ханес Вагнер.

Българинът започна отлично срещата и на 3-минутната пауза имаше аванс от 5:0 точки. В началото на втората част Вагнер се опита да обърне хода на срещата, но успя единствено да намали до 3:5. В последните секунди Александров не само майсторски издържа на натиска, но и успя да контраатакува, което му донесе още две точки за крайната победа със 7:3.

В спора за златния медал днес Даниел Александров ще играе с Рафиг Хюсейнов от Азербайджан.

Контузия в лакътя попречи на Айк Мнацаканян да донесе още един медал за България.

В мача за бронзовото отличие в категория до 77 килограма българинът срещна арменеца Гарабед Чалян, но бе принуден да се откаже на почивката. По-малко от две минути след началото на схватката Чалян направи опит за хвърляне на Мнацаканян, при което се стовари с цялата си тежест върху лакътя на българския състезател и го обърна.

Мнацаканян лежеше агонизиращ на тепиха, но след като ръката му бе наместена, се изправи и продължи. В следващата минута обаче Чалян атакуваше изцяло мястото на контузията и в крайна сметка от българския щаб прецениха, че при резултат 0:3 няма за какво да рискуват повече здравето на Мнацаканян с излишни геройства и двубоят приключи в полза на Чалян.

Подобни статии

Top