Даниел Асенов с бронз от европейското по бокс в Ереван - DC news

Даниел Асенов с бронз от европейското по бокс в Ереван

Тайсъна загуби на полуфиналите от ирландеца Дилън Ийгълсън, това е негов четвърти бронзов медал от шампионати на Европа

Даниел Асенов спечели четвърти пореден медал от европейски шампионат. 25-годишният ни национал взе бронзово отличие на първенството в Ереван. В категория до 54 килограма Тайсъна отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Дилън Ийгълсън на полуфиналите.

Българинът опита да заличи ръстовото предимство на съперника си, като изпита затруднения в първия рунд, за да намери дистанцията. Във втория Даниел изравни играта и всичко отиде в ръцете на съдиите след третата част. Ийгълсън направи достатъчно, за да ги убеди, че заслужава място на финал и така Асенов остана с бронзов медал.

За Даниел отличието е четвърто поредно на Европейски финали. Той е златен медалист от Самоков 2015 и Харков 2017, както и сребърен от Игрите в Минск през 2019 г.

Ергюнал Себахтин се класира за финала на европейското първенство по бокс. Националът ни направи страхотен мач на ринга в Ереван и постигна категорична победа над италианеца Леонардо Еспозито. Българинът стигна до напълно заслужен успех с 5:0 гласа и ще боксира за златния медал в категория до 48 килограма срещу Сахил Алахвердови от Грузия.

Подобни статии

Top