Даниел Асенов с победа и тежка аркада на СП по бокс - DC news

Даниел Асенов с победа и тежка аркада на СП по бокс

Ергюнал Себахтин с убедителен успех, но натурализираният кубинец Йордан Морехон загуби при най-тежките

Даниел Асенов осигури победа за България на Световното първенство в Ташкент. 6-кратният европейски златен медалист започна с убедително представяне, но и с тежка аркада участието си в категория до 51 килограма.

Националът ни преодоля съпротивата на Атила Бернат, печелейки по точки. Срещата бе прекратена в средата на третия рунд, когато унгарецът удари с глава нашия боксьор и му отвори аркада над лявото око. Това бе и втори подобен сблъсък, като преди това Бернат бе предупреден официално за нечисти действия. В крайна сметка Асенов спечели с 3:2 съдийски гласа.

От родния щаб ще имат два дни, за да възстановят Асенов за следващия му мач. На 7 май Тайсъна от Кукорево ще се изправи срещу представителя на Алжир Мохамед Мозиане.

Преди това Ергюнал Себахтин започна с убедителна победа участието си в Ташкент. Европейският вицешампион срази съпротивата на представителя на Ботсвана Кобамело Молатлеги в първия си двубой в узбекистанската столица.

Ергюнал изигра много силен мач, в който удържа опитите на африканеца да го притисне в първия рунд. Българинът контрира отлично всяко едно действие на противника, а във втората и третата част изцяло доминира на ринга, за да вземе категорична победа с 5:0 гласа.

В следващия кръг Себахтин ще срещне Анваршан Ходзиев (Киргизстан). Мачът е на 8 май.

Българското участие в най-тежката категория – тази над 92 килограма, обаче приключи. Натурализираният кубинец Йордан Морехон загуби с 1:4 съдийски гласа от Николоз Бегадзе от Грузия. Първият рунд бе равностоен, но по-сериозната активност на Бегадзе в края му донесе съдийското доверие. Във втория рунд Морехон показа доста по-добър бокс, но спечели гласовете само на трима от петимата рефери. В последните три минути на мача играта отново бе равностойна, което в крайна сметка доведе до успех за грузинеца.

Източник: БТА, БФБокс

Подобни статии

Top